Koken met smaak

Foto: Westfriesgasthuis

In het kader van de Dutch Agri Food Week verzorgt het Westfriesgasthuis op zaterdag 14 oktober een kookworkshop voor belangstellenden. Tijdens de workshop laten de koks van het Westfriesgasthuis zien hoe je smaakvol kan koken zonder zout toe te voegen.

Van 9 tot en met 19 oktober is het Dutch Agri Food week. In deze week staat voedsel centraal. Boeren, ondernemers, overheid, instellingen en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel. Het Westfriesgasthuis doet mee aan de Dutch Agri Food Week omdat in het ziekenhuis zoveel mogelijk wordt gewerkt met verse, duurzame en gezonde producten uit de regio. Zodat de maaltijden, die met zorg worden bereid door onze koks, bijdragen aan de gezondheid van onze patiënten. Daarnaast geeft het een economische impuls aan de agrarische ondernemers in GreenPort Noord-Holland Noord en dragen wij bij aan de duurzaamheid in de regio.

Kok Cees Neefjes geeft al jaren kookworkshops aan patiënten met hartfalen. “Een kenmerk van onze maaltijden is dat ze met zo min mogelijk zout worden bereid. Zout is een smaakmaker, maar kan ook een negatief effect hebben op de gezondheid van onze patiënten. Terwijl er zoveel andere, gezondere manieren zijn om eten lekker te maken. Met goede producten, de juiste bereiding en verschillende kruiden kom je al een heel eind.”

Deze keer geeft Cees dus geen kookworkshop aan patiënten, maar aan iedereen die het leuk vindt om meer te leren over koken met smaak. De workshop is op zaterdag 14 oktober, van 16.00 tot 21.00 uur in het Westfriesgasthuis. Je werkt samen aan een voor-, hoofd- en nagerecht. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is helaas beperkt. Aanmelden kan via [email protected]

Reacties