Hoorns college verder met vier wethouders

Foto: Gemeente Hoorn

Het Hoornse college van B en W gaat de taken van vertrekkend wethouder De Jong samen opvangen. Op dinsdag 12 september maakten de coalitiefracties PvdA, SP, CDA, D66 en GroenLinks bekend met vier wethouders door te willen gaan.

Op zondag 10 september diende wethouder Judith de Jong haar ontslag in, nadat de PvdA-fractie het vertrouwen in haar had opgezegd. De coalitiefracties maakten op dinsdag 12 september bekend deze bestuursperiode samen af te willen ronden. Zij spraken ook het vertrouwen uit dat de zittende wethouders de taken van wethouder De Jong op een goede manier kunnen opvangen.

College betreurt vertrek
‘Wij betreuren het plotselinge tussentijdse vertrek van collega-wethouder De Jong,’ aldus burgemeester Jan Nieuwenburg namens het college van B en W. ‘We hebben haar taken onderling verdeeld en doen er alles aan om het werk zoveel mogelijk volgens planning en afspraak door te laten lopen. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit op een goede manier kunnen oppakken en zijn blij met het vertrouwen dat de coalitiefracties in ons hebben uitgesproken.’

Herverdeling taken
De voorlopige herverdeling van taken ziet er als volgt uit:

Financiën (Theo van Eijk)
Armoedebestrijding en schuldhulpverlening (Nel Douw)
Inkomensondersteuning en werkgelegenheid (Ben Tap)
Luwtemaatregelen Markermeer (Ben Tap)
Erfgoed, archeologie en Monumenten (Samir Bashara)
Kunst en Cultuur (Samir Bashara)

Om deze verdeling mogelijk te maken neemt burgemeester Nieuwenburg een aantal taken over van de zittende wethouders; het thema Democratische Stad en Communicatie. Zodra de raad op 26 september een besluit neemt over het voorstel van de coalitie om met vier wethouders verder te gaan wordt de herverdeling van taken definitief.

Reacties