Open Doe-dagen bij de Blauwe Schuit

Foto: De Blauwe Schuit

Een creatieve cursus lijkt je leuk, maar hoe weet je nou of het ook écht iets voor je is? Kom naar de Open Doe Dagen van De Blauwe Schuit van 11 tot en met15 september! In het voormalig zwembad aan de Vredehofstraat zijn dan allemaal open lessen, lezingen en meet-and-greets, zodat je kunt ervaren hoe het is om bezig te zijn met bijvoorbeeld fotografie, kunstgeschiedenis of beeldende kunst.

Tijdens de Open Doe Dagen kunnen volwassenen en kinderen volop kennismaken met het programma dat De Blauwe Schuit heeft samengesteld voor het nieuwe seizoen. Alle open lessen vinden plaats op de momenten in de week dat ze normaal gesproken ook worden gegeven. Handig, want zo kun je meteen ervaren of het tijdstip je goed uitkomt. Bovendien maak je op deze manier ook kennis met de professionele docent die ‘jouw’ les gaat geven, zodat de sfeer kunt proeven en zijn of haar stijl van lesgeven kunt meemaken. Het programma van de Open Doe Dagen vind je op www.blauweschuit.nl. Je kunt je daar ook aanmelden, om zeker te zijn van een plekje.

Altijd iets dat aansluit bij jouw niveau
Op de website vind je bovendien het complete cursus- en workshopaanbod, waarvoor je je nu al kunt inschrijven. Het aanbod is heel divers. Nieuw in het programma zijn de cursussen Zilverklei en Tweeluik en toneelrecensie schrijven. Bovendien is het aanbod kunstgeschiedenis uitgebreid. Verder kun je je verdiepen in fotografie, schrijven, interieurontwerpen, textielkunst, glas-in-lood allerlei teken- en schildertechnieken, keramiek en natuurlijk beeldhouwen. Of je nu jong of oud, beginner of gevorderde bent: er is altijd iets dat aansluit bij jouw niveau. Neem bijvoorbeeld fotografie: er is een basiscursus, een cursus voor gevorderden en een fotowerkgroep.

Feestelijke opening van het seizoen
Voorafgaand aan de Open Doe Dagen, op zondag 10 september, viert De Blauwe Schuit de start van het nieuwe creatieve seizoen. Om 16.00 uur die dag vindt de feestelijke opening plaats van een expositie die bestaat uit beeldhouwwerken van de groep van docent Joop Hollanders en schilderijen van cursisten van docenten Thea Brouwers, Hilde Schaap en Titi Smit. Ook hangen er foto’s die de eerdergenoemde werkgroep Fotografie het afgelopen seizoen heeft gemaakt van het zangevenement De Volgspot. Deelnemers aan dit evenement, dat hobbyzangers coacht naar een optreden met band, zingen daar nog eenmaal ‘hun’ nummer, samen met de band Two Shakes of a Lamb’s Tail, die ook eigen werk zal spelen. Dat belooft een mooi feestje te worden, iedereen is van harte welkom!