Westfriesland Werkt!

Foto: Westfriesland Werkt!

Op 12 en 13 oktober 2017 kunnen inwoners, bedrijven, en onderwijs elkaar ontmoeten tijdens Westfriesland Werkt! Een initiatief van de Westfriese gemeenten, die een Regionale Economische Agenda (REA) uitvoeren en hiermee de economische vitaliteit willen versterken. Het doel van Westfriesland Werkt! is de regionale economie en arbeidsmarkt stimuleren.

Westfriese bedrijven kunnen op 13 oktober hun deuren openstellen voor potentiële werknemers en andere belangstellenden. Inwoners kunnen deze bedrijven bezoeken en, voorafgaand hieraan, op 12 oktober klaargestoomd worden voor een goede eerste kennismaking.

Kom Binnen Bij Bedrijven Dag
Tijdens deze dag op vrijdag 13 oktober 2017 kunnen zowel werkzoekenden als geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van een Westfriese onderneming. Hier worden werkzoekenden in de breedste zin van het woord bedoeld. Dit kan gaan om een baan, maar ook om een stageplaats (studenten), werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. “Elke vruchtbare werkrelatie begint met een ontmoeting. Door inwoners en bedrijven uit dezelfde regio kennis te laten maken kunnen de mooie succesverhalen ontstaan die werkzaam Westfriesland nodig heeft, ” aldus wethouder van de gemeente Medemblik Harry Nederpelt.

Pak je kansen dag
De Pak Je Kansen Dag op donderdag 12 oktober 2017 is speciaal voor werkzoekenden. Werkzoekenden worden door middel van trainingen en workshop klaargestoomd voor een eerste ontmoeting met een werkgever. Deze workshops zijn bijvoorbeeld gericht op ‘hoe krijg ik zelfvertrouwen’ of ‘hoe presenteer ik mijzelf tijdens een sollicitatiegesprek’. Deze dag vindt plaats als voorbereiding op de bezoeken aan de bedrijven en wordt georganiseerd door het Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord.

Bedrijven: meld je aan!
De eerste stap die gezet moet worden is bedrijven bekend te maken met de Kom binnen bij Bedrijven dag. Projectleider Ronald Koenen: “We zijn net begonnen met bedrijven te interesseren hiervoor en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. We bieden bedrijven ook echt iets. Ze kunnen een open huis organiseren, zonder dat ze daar zelf heel veel voor hoeven te doen. We gaan veel promotie maken, om geïnteresseerde werkzoekenden/inwoners te bereiken. Daar kunnen zij mooi van meeprofiteren. Bovendien helpen wij ze met een voorbeeld programma en kunnen we ze organisatorisch ondersteunen. Wie wil dat nou niet?”
Voor deelname of meer informatie kunt u de website www.westfriesland-werkt.nl bezoeken of contact opnemen met projectleider Ronald Koenen via [email protected].

Westfriesland Werkt!
Westfriesland Werkt! is een samenwerkingsproject tussen WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WerkSaam Westfriesland en UWV), Ontwikkelingsbedrijf NHN, de 7 Westfriese gemeenten en de Westfriese Bedrijvengroep (WBG). Westfriesland Werkt! is een afgeleide van het initiatief Woerden Werkt, waarbij ook bedrijven, werkzoekenden en andere geïnteresseerden met elkaar in contact kwamen.