´Brick Wars´ in Museum van de 20e Eeuw

Foto: LEGO

Op zondag 27 augustus is er in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn een klein LEGO Starwars evenement met de naam “Brick Wars”. Verschillende leden van LEGO-bouwersgroep LowLUG zullen bouwwerken laten zien die gerelateerd zijn aan het universum van Star Wars. Zij zullen alles vertellen over hun meegebrachte lay-outs en bouwwerken. Ook is er een kleine verkoopstand. Hier kunnen minifiguren en kleine setjes gekocht worden.

In het museum zelf kun je de tentoonstelling “Store Wars, 40 years merchandise” bekijken. Deze tentoonstelling geeft een goed overzicht van alle Star Wars merchandise vanaf 1977. Hier zie je veel actiefiguren, foto’s, beelden en levensgrote poppen. De cockpit van de Millennium Falcon is nagemaakt. Je kan naar binnen stappen en je midden in de actie wanen. Voor kinderen zijn er vele kleine geheimpjes om zich mee te vermaken.

De tentoonstelling is verdeeld over twee delen. Op de benedenverdieping gaat het om de Star Wars merchandise. Boven is een groot overzicht van LEGO Star Wars.

Midden tussen de LEGO zal een bouwwedstrijd plaatsvinden. Deze bouwwedstrijd is een prijswedstrijd, waarbij de deelnemers een eigen voertuig moeten bouwen om het Star Wars universum te vergroten.

In het museum zijn consumpties te verkrijgen. Ook heeft het museum een shop met veel Star Wars merchandise. Kom ook gezellig naar Brick Wars!