Licht en Schaduw

Foto: Anna van Keulen

“Licht en schaduwen zijn mijn fascinatie”, aldus Anna van Keulen, op zondag 6 augustus uw gastvrouw in de zomerexpositie van de Kunstkamer Twisk.

“De sfeer van een schilderij vind ik heel belangrijk. Ik besteed veel aandacht aan het vinden van de juiste kleuren. Ik hou van licht en vooral ook van schaduwen in een schilderij. Ik schilder realistisch, maar toch ook vrij. Tijdens het ontstaansproces breng ik vaak grote wijzigingen aan op het schilderij. Hierdoor kan de laatste versie er totaal anders uit komen te zien dan de oorspronkelijke opzet. Ik heb de opleiding portretschilderen gevolgd aan de Portretschool Amsterdam, aangevuld met andere meer algemene schildercursussen. Jan Sluijters, Edward Hopper en Jan Mankes zijn mijn voorbeelden. Sinds acht jaar schilder ik bij de Kunstkamer in Twisk. ‘De Kunstkamer’ Twisk is een enthousiaste groep die al vele jaren op de maandagmiddag in het Doopsgezinde kerkje in Twisk met elkaar schildert. En sinds begin 2014 onder de bezielende leiding van Ria Baak uit Abbekerk.”

De Zomerexposities zijn de hele maand augustus elke zondag van 13.30 – 17. 00 uur open voor bezoekers. Naast de beeldende kunst expositie kunt u ook de expositie “IJspret van de historische vereniging “Twisca” in de Karckerzolder bezoeken. Toegang € 2.= dit is inclusief een kop koffie. Het adres is Dorpsweg 121 te Twisk.