Verdachten straatroof opgepakt

Foto: v1ctor Casale

Met de aanhouding van twee jongens van 16 en 17 uit Hoorn heeft de politie een straatroof opgelost. De straatroof vond plaats in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli op de Berkhouterweg in Hoorn. In het onderzoek werd bovendien nog een 16-jarige jongen uit Hoorn aangehouden wegens heling.

De straatroof vond plaats rond middernacht toen twee 17-jarige jongens uit Hoorn na bioscoopbezoek naar huis fietsten. Op de Berkhouterweg werden zij gevolgd door de verdachten op een scooter. Toen zij onder het viaduct van de A7 fietsten en het Oosteinde van Berkhout opreden, werden zij klemgereden door twee jongens op de scooter, waarna zij onder bedreiging beiden hun telefoon moesten afgeven. De daders reden vervolgens weer op de scooter richting Hoorn.

De zaak kwam aan het rollen toen twee nachten later, in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juli, voorbijgangers werden belaagd in het park de Risdammerhout. Hoewel er geen sprake was van bedreiging of diefstal, werd toch de politie gewaarschuwd. Twee van de drie verdachten konden toen worden aangehouden. Zij verklaarden later voor de grap mensen bang te hebben willen maken.

Tijdens het onderzoek in het park werd één van de gestolen telefoons aangetroffen. Bovendien bleken de signalementen van de aangehouden verdachten overeen te komen met die van de daders van de beroving in Berkhout.
Na onderzoek kon de tweede gestolen telefoon in beslag genomen worden bij een andere verdachte, een 16 jaar jongen uit Hoorn. Hij is aangehouden voor heling, maar na verhoor weer heengezonden.