Benoeming nieuwe bestuurder bij Talent

Foto: Stichting Talent

Het bevoegd gezag van de tien openbare basisscholen in Hoorn, begroet vanaf 1 september 2017 een nieuwe bestuurder. Per die datum heeft de raad van toezicht de heer Bert Groenewoud (55 jaar en woonachtig in Amsterdam) tot statutair bestuurder van stichting Talent benoemd. In die rol is hij de opvolger van GeertJan Nelson. Deze aanvaardde per 1 juni jl. de baan van bestuurder bij ABSA, een scholenkoepel in Amsterdam.

Op dit moment is Bert Groenewoud werkzaam bij de Onderwijscoöperatie. Deze organisatie is in 2011 opgericht door de onderwijsvakverenigingen en wordt gezien als de beroepsorganisatie van, voor en door de leraar . Binnen deze organisatie houdt Bert zich bezig met het thema beroepsontwikkeling en professionele ruimte. Daarvoor was hij langere tijd actief voor de NTR als hoofdredacteur jeugd en zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van bekende (school)tv-programma’s. Ook stond hij aan de wieg van Leraar24. Eerder was Bert leerkracht en directeur in het basisonderwijs.

Door zijn ruime ervaring beschikt hij over die kwaliteiten en vaardigheden die Talent nodig heeft om zich als organisatie verder te ontwikkelen. Tevens kan hij in zijn functie als directeur-bestuurder een belangrijke bijdrage leveren aan het primair onderwijs in Hoorn in het algemeen.