Vrijwilligerspunt zoekt Taalmaatjes en Taaltrainers

Foto: Vrijwilligerspunt

Voor maar liefst negentien deelnemers binnen de gemeente Hoorn is Vrijwilligerspunt op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers. De deelnemers zoeken mensen die hen willen helpen bij het beter leren spreken, lezen en schrijven van het Nederlands. Negentien mensen voor wie een taalvrijwilliger echt een verschil kan maken. Geeft u ze dat gewenste steuntje in de rug?

Hard nodig
Taalvrijwilligers zijn onmisbaar en hard nodig. Voor Hoorn en Zwaag zijn wij op zoek naar Taalmaatjes en Taaltrainers. Taalmaatjes praten een keer per week met een anderstalige over alledaagse dingen, op een ontspannen manier bij een lekker kopje thee of koffie. Doel is het verbeteren van het spreken van het Nederlands. Taaltrainers helpen de deelnemer om het lezen en het schrijven te verbeteren. Op voldoende niveau kunnen lezen en schrijven is immers een voorwaarde om een betere baan te vinden en om de weg te vinden in onze complexe maatschappij.

Kansen vergroten
De achtergrond van de deelnemers en het land van herkomst lopen uiteen, maar allemaal willen zij ontzettend graag de Nederlandse taal beter beheersen. Soms om makkelijker met andere mensen te kunnen praten. Het is immers heel vervelend om iets te willen zeggen, maar er de woorden niet voor te hebben. Soms om de kans op werk te vergroten of om het huidige werk in te kunnen ruilen voor werk dat beter aansluit bij het eigen opleidingsniveau. En altijd om een stukje persoonlijk geluk en ontwikkeling te vergroten.

Begeleiding
Vrijwilligerspunt biedt doorlopend begeleiding aan haar taalvrijwilligers. U staat er niet alleen voor. Er is lesmateriaal beschikbaar en u krijgt een gedegen training voordat u begint.

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met Vrijwilligerspunt, telefoonnummer 0229-216499 of via [email protected] . Zij vertellen u graag wat u voor een van deze negentien mensen kan betekenen.