Padel, nu ook in Hoorn

Padelbaan
Padelbaan
Foto: Sportcentrum Hoorn

Wordt Padel de nieuwe racketsport in Nederland? Als het aan TV Hoorn en Sportcentrum Hoorn ligt wel! Vanaf 20 april openen zij hun 2 padelbanen.

Wat is Padel?
Padel is een combinatie van verschillende racketsporten. Het speelveld is een kruising tussen een tennis- en squashbaan, het racket is kleiner dan een tennisracket en de padelbal is iets groter en zwaarder dan de tennisbal.

Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels. De bal mag na de grond geraakt te hebben de wand raken en mag vervolgens ook via de wand weer over het net worden gespeeld. De bal is uit als de wand geraakt wordt zonder dat de bal de grond heeft geraakt. Er wordt onderhands met stuit geserveerd, waarna hij diagonaal naar het ontvangende servicevak geslagen wordt. Na de stuit mag hij wel de glaswand raken maar niet het hekwerk. De puntentelling is gelijk aan die van het tennis (15, 30, 40, deuce, voordeel en game) en er kan worden gespeeld om twee of drie gewonnen sets.

Padel is ontstaan in 1969 in het Mexicaanse Acapulco. De bedenker van Padel, Erique Corcuera, had thuis niet genoeg plaats om een tennisterrein te laten plaatsen, dus bedacht hij een soortgelijke sport. De laatste jaren is Padel uitgegroeid tot één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Ook onder topsporters (waaronder Ronaldo, Messi en Robin Haase) is het erg populair. In Nederland is Padel de snelst groeiende racketsport.

Wat maakt Padel zo leuk?
Padel is toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Kinderen, jongeren, senioren en ouderen: iedereen beleeft veel spelplezier aan deze sport. Padel is laagdrempelig, eenvoudig te spelen en gemakkelijk te leren. Het veld is kleiner dan een tennisveld en de impact van de bal op het racket is laag, er is dus minder kans op blessures. Padel kan het hele jaar door buiten worden gespeeld vanwege de verharde banen met kunstgras, m.u.v. vorst en sneeuw. Padel spelen is gezond, lekker in beweging zijn, veel actie en fun!

Gratis kennismaken met Padel?
Op zaterdag 22 april van 11.30 tot 17.00 uur vindt er een open dag plaats met ieder uur clinics en om 12.00, 14.00 en 16.00uur demonstraties om je kennis te laten maken met Padel. Speciaal voor deze dag worden 2 Spaanse Padel-toppers overgevlogen. Dante Luchetti en Jaime Baron, zijn beide kampioenen uit het Spaanse Andalusië. Tijdens de demo’s spelen zij met en tegen 2 toppers van TV Hoorn en Squashoorn Dit mag je niet missen, iedereen is van harte welkom!

Adres: Holenweg 14a in Hoorn

Voor meer informatie omtrent de Padel mogelijkheden kijk op www.tvhoorn.nl of mail met [email protected]