Line-up derde editie VRIJ Festival bekend

Foto: VRIJ Festival

Na twee succesvolle eerdere edities van VRIJ Festival, wordt ook in 2017 de vrijheid gevierd op 5 mei in de binnenstad van Hoorn. Dit jaar valt Bevrijdingsdag op een vrijdag en wordt er vanaf 16 uur gestart met het muzikale spektakel op de Roode Steen met een line-up vol verassingen.

Line-up
Naar aanleiding van de editie van vorig jaar, heeft de organisatie een enquête gehouden onder de bezoekers van het festival. Uit deze enquête kwam naar voren dat bezoekers van VRIJ Festival voor de editie van 2017 graag een betere mix tussen DJ’s en bands zien. “Dit was het uitgangspunt voor dit jaar bij de samenstelling van de line-up”, vertelt Richard Spoelstra, voorzitter VRIJ Festival. “Niets is zo belangrijk als naar onze bezoekers luisteren, zij maken VRIJ Festival elk jaar weer tot een succes.”

Om 16 uur trapt de bijzondere band Maison Tonale af op de Roode Steen met live housemuziek met invloeden vanuit de jazz, soul, funk, lounge en Latin. Vervolgens treden om en om diverse DJ’s en bands op waaronder Nick White (DJ), de Hoornse band Van Onder, Safari Jus (DJ) en Stuart Mavis.

Wanneer de avond valt over het plein, kunnen de voetjes van de vloer bij DJ Juliette Claire. Deze act wordt opgevolgd door het zeer bekende duo Engel & Just. VRIJ Festival 2017 wordt spectaculair afgesloten met de beste hits uit de jaren ‘80 en ‘90 door de vrienden van Terug naar Toen, tevens de headliner van het festival. Zelfs Jan Pieterszoon Coen zal moeite hebben om stil te blijven staan op zijn sokkel!