Kleurrijk kunstwerk siert flats

Foto: Intermaris

Intermaris riep de bewoners en vooral ook de kinderen van de flats aan het Westfriese Hof op om samen te werken aan een schone en gezellige leefomgeving in en rond hun flats. Op het programma stond het maken van een kunstwerk, om de kopgevels van de gebouwen op te fleuren. Op de dag van de lente, 21 maart, onthulden directeur Cees Tip van Intermaris en Thalia Heijdenrijk van de bewonerscommissie de kunstwerken.

Samen kunst maken
De bewoners van het Westfriese Hof ontvingen eind januari de uitnodiging van Intermaris om samen met de Hoornse kunstenaar Boxie kunst te komen maken. In Wijkcentrum De Zaagtand gingen voornamelijk kinderen aan de slag met boxen vol creatief materiaal. Deze daagden uit tot grote inspiratie. Op een groot linnen doek ontstond een kleurrijk kunstwerk.

Kleurrijk symbool voor een schone leefomgeving
‘Samen de wereld een stukje mooier maken’ is het motto van kunstenaar Boxie waar Intermaris zich in kan vinden. In het kader hiervan zijn al verschillende opvallende projecten uitgevoerd op gebied van leefbaarheid én duurzaamheid. Het groene huis aan de Commandeur Ravenstraat was er een goed voorbeeld van.

Onthulling kunstwerken
Het kunstwerk dat tot stand kwam is overgebracht op metalen platen en vervolgens in vieren gedeeld. Zo is er voor elke kopgevel één. Deze kopgevels zijn eerst gereinigd, zodat de flats een frisse uitstraling hebben en de kleurrijke kunstwerken nog beter tot hun recht komen. Ze staan symbool voor een schone en fijne leefomgeving. Op de dag van de lente onthulden directeur Cees Tip van Intermaris en Thalia Heijdenrijk van de bewonerscommissie de kunstwerken onder het toeziend oog van buurtbewoners en hun kinderen. Stichting Netwerk zorgde voor een springkussen, muziek en poffertjes.