Slingerend over de Dorpsstraat

Foto: Mr Throk

Agenten zagen donderdag rond 02.30 uur een voertuig slingerend over de Dorpsstraat in Zwaag rijden. Agenten wilden het voertuig controleren en gaven de bestuurder een stopteken.

Hierop werd niet gereageerd. Seinen met groot licht had wel effect: de bestuurder stak zijn middelvinger naar de agenten op. Nadat agenten de optische signalen aan hadden gezet, besloot de bestuurder te stoppen.

Dat was voor korte duur. Toen één van de agenten naar het voertuig liep, besloot de automobilist toch weer verder te rijden. Agenten hebben toen het voertuig klemgezet zodat de auto geen kant meer op kon.

Agenten besloten de man, een 32-jarige man uit Zwaag, te laten blazen. Op straat werd een ‘F’ geblazen. Op het bureau blies de man 970 ug/l. (4.5 keer teveel). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de verdachte heeft een boete gekregen voor het negeren van een stopteken.