Doe mee met Project Bijenlint

Foto: Dr Friendly

´Project Bijenlint´zoekt vrijwilligers die willen helpen met het realiseren van het “Bijenlint” in Hoorn.

De bijen in Nederland hebben hulp nodig. Jouw hulp. Het doel van het Hoornse Bijenlint is om aaneengesloten tuinen en stukken natuur te voorzien van bloemen.
Door een grote diversiteit in geschikte inheemse soorten kunnen de bijen – en ook andere bestuivers en insecten zoals vlinders – het hele jaar door voldoende stuifmeel en nectar verzamelen waardoor de levenskansen toenemen. Dat is niet alleen goed voor deze dieren maar ook leuk om zelf van te genieten!
Veel andere dieren zoals insecteneters profiteren daar weer van mee. De biodiversiteit neemt dan als het ware vanzelf weer toe!

Schrijf je in en doe mee! Geef ook aan of je mee wilt doen met de workshop tuinieren.  Deze zal eind april gegeven worden in het wijkcentrum de Kersenboogerd, Brederodegracht 1. Daarbij ook aandacht voor bijen!