David Bowie tribute bij Volgspot

Foto: Abode of chaos

De negen enthousiaste hobbyzangers van Volgspot #5 en de gelegenheidsband #Teamtrots brengen zondag 19 maart in café JP Coen een vlammend eerbetoon aan de vorig jaar overleden zanger David Bowie. Na hun optreden geeft de band een mini-concert, eveneens met nummers van Bowie. Het café is open vanaf 15.00 uur, de show begint om 16.00 uur. Entree is 5 euro.

Toen Bowie in januari 2016 overleed, kreeg de Volgspotorganisatie van diverse kanten het verzoek om een Bowie-Volgspot te organiseren. Helaas was daar vorig seizoen geen ruimte meer voor, maar een jaar later is het zover! #Teamtrots, de groep muzikanten die vorig jaar speelde op de succesvolle Bowie-tribute in het Huis Verloren, was meteen bereid om de ingestudeerde nummers van de plank te halen en daarmee de Volgspot-deelnemers te begeleiden. Gezien het repertoire van Bowie belooft het een gevarieerde show te worden!

Kansen voor talent
De Volgspot coacht hobbyzangers naar een optreden met een band. Gewoon, omdat spelen met een band een ervaring is die je als zanger een keer móet hebben meegemaakt! Bij iedere Volgspot staat een bepaald thema of een speciale band/artiest centraal, in dit geval dus David Bowie.

Om hun optreden goed voor te bereiden hebben ze een zangworkshop gehad van zangcoach Bianca Obdam én een workshop podiumpresentatie & tekstbeleving van coach Liesbeth van Reek. Op 11 maart repeteerden de deelnemers samen met de band. Dat klonk veelbelovend…

De Volgspot is een activiteit van Stichting De Cultuurkapel en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Hoorn en Café JP Coen, met medewerking van creatief centrum De Blauwe Schuit, muziekschool Gerard Boedijn en de Hoornse Stadsfeesten.