Grote Zwaagse carnavalsoptocht

De Schuimkragen Obama en Poetin
De Schuimkragen Obama en Poetin
Foto: M van Kleef

De grote carnavalsoptocht trekt op zondag 26 februari weer door de straten van Zwaag. Zo’n 50.000 toeschouwers zullen een bonte stoet van prachtige praalwagens en andere doldwaze creaties te zien krijgen. De optocht is ook live te volgen bij NH en WEEFF.

De Zwaagse optocht is een van de grootste dagevenementen van de kop van Noord-Holland en zonder meer de mooiste carnavalsoptocht van boven de rivieren.

De start is om 13.00 uur vanaf industrieterrein ‘De Oude Veiling’ en de entree is geheel GRATIS. Zwaag is deze dag het beste bereikbaar vanaf de N302. Er kan gratis geparkeerd worden op industrieterrein Westfrisia.

De carnavalsoptocht wordt live uitgezonden op tv en online bij regionale omroep NH en streekomroep WEEFF. Tussen 14.30 en 16.00 uur komen de tientallen praalwagens, loopgroepen en nog veel meer moois voorbij. Op tv kunt u de uitzending zien bij NH (Ziggo: kanaal 30, en KPN: kanaal 509) en WEEFF (Ziggo: kanaal 45 en KPN: kanaal 647). Uiteraard is de optocht ook online te volgen via www.nhnieuws.nl en www.weeff.nl.