Het Hoornse Boek&Bal

Foto: Hoornse Boek&Bal

Schrijfzin? Grijp dan nu de uitdaging aan om de (misschien wel) perfecte Nederlandstalige of Engelstalige songtekst te schrijven. Wie weet sta jij straks op zaterdagavond 1 april op het podium van het Hoornse Boek&Bal in Huis Verloren in Hoorn, naast onder andere Tommy Wieringa.

Het grootste literaire feest in de regio – het Hoornse Boek&Bal – heeft ditmaal als thema Verboden Vruchten. Naast vele regionale bekende talenten zal op 1 april ook Tommy Wieringa optreden, maar wie weet jij straks ook. Want nu start alvast de inschrijving voor de literaire workshops. Organisatoren Bibliotheek Hoorn en kunst- en cultuurmagazine ‘Hier in Hoorn’ hebben voor de feestelijke vijfde editie namelijk twee schrijfworkshops georganiseerd (in samenwerking met de muziekschool en De Blauwe Schuit). De workshop ‘Schrijf je eigen songtekst’ is er in het Nederland en Engels en omvat vier bijeenkomsten. Thema van de cursus is ook Verboden vruchten.

Workshop songwriting
Bij de muziekschool begeleidt coach en singersongwriter Ciska Ruitenberg samen met gastdocent Mirte Hartland van Poetry Circle Nowhere Amsterdam de workshop songwriting. In vier sessies werk je aan het schrijven van tekst en hoe je die kunt omzetten in muziek. De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het spelen met woorden en tekst. De meest geslaagde teksten en de makers krijgen een plek in de voorstelling van Ciska Ruitenberg en Mirte Hartland op het Hoornse Boek&Bal. Het maximaal aantal deelnemers is tien. Plaats: Muziekschool Boedijn in Hoorn op donderdagavond 2, 9, 16 en 23 maart van 20.00 tot 21.30 uur. Prijs: 45,- voor 4 avonden – inclusief gratis entree Hoornse Boek&Bal (à 15,-). Aanmelden via [email protected]

Workshop Liedtekst maken
Uit je je liever in het Nederlands? Een goede Nederlandstalige songtekst is een vorm van poëzie volgens muzikant en tekstschrijver Cor Dol (The Very Eighties, Eigen Werk Eerst en Brel.nl). Maar waarom raakt een tekst? Hoe schrijf je een goedlopende song? Ook al ben je niet muzikaal, deze korte en toegankelijke cursus geeft iedereen met schrijfzin een kans om je eigen talent te onderzoeken. En de beste tekst wordt omgezet in een prachtige song die ten gehore wordt gebracht (door jou of een door Cor uitgezochte muzikant) op Het Hoornse Boek&Bal. Plaats: De Blauwe Schuit in Hoorn op dinsdagavond 28 feb en 7, 14 en 21 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Maximaal aantal deelnemers 8. Prijs: 45,- voor 4 avonden – inclusief gratis entree Hoornse Boek&Bal (à 15,-). Aanmelden via www.blauweschuit.nl.

Verboden Vruchten op het 5e Hoornse Boek&Bal
Nee, het is geen grap: op 1 april vindt opnieuw het Hoornse Boe&Bal plaats. Het literaire feest viert het talent uit de regio door een podium te bieden aan woordkunstenaars in allerlei gedaanten. Van spannende proza tot raptalent en van zwoele acts tot een poëzie-slam. Ook de landelijke bestsellerauteur Tommy Wieringa zal er te zien en horen zijn, naast de al indrukwekkende line up van regionaal talent. En na de 10 acts op 5 locaties is er uiteraard weer een bal na (met zangeres Elsa Bekman en DJ Berry), want het Hoornse Boek&Bal is ook zien en gezien worden. Een gemaskerd bal ditmaal, om het thema Verboden Vruchten extra glans bij te zetten…

Het Hoornse Boek&Bal is een activiteit van Bibliotheek Hoorn en kunst- en cultuurmagazine Hier in Hoorn. Dit unieke literaire evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hoorn en wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekschool Boedijn en Kunst- en creativiteitscentrum De Blauwe Schuit.

Het Hoornse Boek&Bal
• Zaterdag 1 april van 19.30 tot 01.00 uur
• 5X woord/5X muziek op 5 locaties & Bal na met Elsa Bekman en DJ Berry van Diepen
• Start- en eindlocatie: Huis Verloren in Hoorn
• Kaarten à € 15,- via www.bibliotheekhoorn.nl, Boekhandel Stumpel en de Hoornse Boekhandel.