Star Wars Verzamelaarsdag in Hoorn

Foto: Benno Ellerbroek

Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat de eerste Star Wars film verscheen. Vanaf dat moment waren Darth Vader, Luke Skywalker, Han Solo en Prinses Leia wereldwijd bekende personages. Op zondag 29 januari 2017 is er een Star Wars Verzamelaarsdag in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Stormtroopers van het Keizerrijk zullen bezit gaan nemen van het museum.

Op veler verzoek komen enkele leden van de Dutch Garrison weer naar het museum. Het is de Nederlandse tak van de 501st Legion, de wereldwijde Star Wars kostuumvereniging die zich richt op de kostuums van de ‘bad guys’. Verschillende Stormtroopers en Darth Vader zullen in levende lijve aanwezig zijn bij de ‘Store Wars’ expositie over 40 jaar Star Wars merchandise. Tegen een kleine donatie voor het goede doel kan een ieder die dat wil op de foto gaan met één van deze legendarische filmfiguren.

Beurs vintage Star Wars
Daarnaast is op deze dag ook een delegatie van “Echo Base Benelux Vintage Star Wars Trading” aanwezig. Dit is een groep fanatieke verzamelaars van vintage Star Wars spullen. Zij zullen een beurs organiseren waar diverse vintage Star Wars spulletjes geruild of gekocht kunnen worden. Ook kunnen bezoekers vragen stellen of Star Wars speelgoed laten taxeren door één van de leden.

Mis deze speciale dag niet en kom op zondag 29 januari tussen 12 en 17 uur naar het Museum van de Twintigste Eeuw en laat u meevoeren naar een “galaxy far, far way…” Kijk voor parkeren en andere informatie eerst opwww.museumhoorn.nl