Herstelverhalen

Foto: GGZ

In de herstelwerkplaatsen van het GGZ in West Friesland vertellen gasten aan belangstellenden, familie en vrienden hun herstelverhaal. Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. U kunt op 23 januari, 1 en 2 februari komen luisteren. Na afloop van het verhaal is er gelegenheid voor het stellen van vragen. De entree is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom.

Maandag 23 januari vertelt Nanette haar verhaal
Tijd: 15.30 uur
Locatie: Westersingel 32, in Medemblik
“Hopeloos zoekend
Niet wetend waarheen
Zocht ik het leven
Dat verdwenen scheen”
“Dit gedicht is geschreven door mijn moeder. Ik vind dat het gedicht goed de hopeloosheid weergeeft die zij, mijn broer en ik ervaren hebben tijdens periodes waarin wij werden overvallen door onze psychische klachten. Mijn herstelverhaal is ook mijn familieverhaal. Ik heb de afgelopen vier jaar na mijn laatste ernstige depressie hard gewerkt aan mijn herstel. Belangrijk onderdeel hierin is geweest het doorbreken van oude patronen en helen van pijn, boosheid en verdriet in en rond mijn familiesysteem. Helen om vervolgens weer meer vanuit mijn kracht en gevoel te kunnen leven.”

Woensdag 1 februari vertelt Danny zijn verhaal
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Participatiecentrum de Baanbreker, Harpstraat 3-5 in Enkhuizen
‘Van zoektocht naar ontdekkingsreis’
“Een leven met extremen, een bewogen verleden waarin ik het contact met mezelf niet meer beleefde. Het is geen mededeling het is een opening tot gesprek een deel uit mijn verleden en ik deel het oprecht.”

Donderdag 2 februari vertelt Karolien haar verhaal
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Wilhelminalaan 2 in Hoorn
“Het was heel lang mijn grootste angst om opgenomen te worden in de psychiatrie, het leek mij het ergste wat iemand kon meemaken. Wat als je dan op je 25e gedwongen wordt opgenomen? Hoe pak je je leven weer op als je je werk, huis en relatie bent kwijtgeraakt en ook je vertrouwen in jezelf en je omgeving? Graag vertel ik hoe ik mijn weg heb gevonden en wat mij hierbij heeft geholpen.”

Meer informatie
Voor meer informatie zie: http://www.ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats of volg ons op:www.facebook.com/herstelwerkplaatsGGZNHN