Nieuw in Hoorn: Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy

Foto: Telekids musicalsschool

De Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy starten in februari in gemeente Hoorn. Er zijn proeflessen voor iedereen die de sfeer wil komen proeven. De start in Hoorn is een initiatief van meerdere enthousiaste partijen.

Er werd door Minh-Zone, die vanaf de leslocatie aan de Holenweg al jaren workshops en evenementen organiseert op onder andere het gebied van dans, gezocht naar een partner om ook lessen in zingen, dansen en acteren aan te bieden. Snel kwam Minh-Zone terecht bij Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy. De kennismaking verliep voorspoedig en al snel lagen er concrete plannen: niet alleen enkele musicalworkshops, maar het gehele lesprogramma wordt naar Hoorn gehaald. Alle kinderen uit Hoorn en omstreken kunnen mee doen. De betrokkenen zijn heel blij dat het is gelukt en de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy met haar hele lesprogramma naar Hoorn komt en bij Minh-Zone een plek heeft gevonden.

Sinds de oprichting van de Telekids Musicalschool in 2013 wordt er les gegeven aan kinderen tussen de 4 en 9 jaar in plaatsen door het hele land. Het lesprogramma bestaat uit zang, dans en acteren en wordt gegeven door een ervaren vakdocent. 2 keer per jaar is er een voorstelling. Er is een groep voor 4 t/m 6 jaar en voor 7 t/m 9 jaar. Onder het initiatief ‘RTL Talent Academy’ is er ook een lesaanbod voor 10 t/m 14 jaar.

Naast de voor de hand liggende musical vaardigheden, werken de leerlingen ook op breder vlak aan hun ontwikkeling. Zo worden sociale en communicatieve vaardigheden, creativiteit en zelfvertrouwen gestimuleerd. De leerlingen krijgen bovendien bijzondere kansen. Zo zijn er gastlessen van musicalsterren en bestaat de mogelijkheid om audities te doen en zelfs mee te werken aan tv-programma’s. Twee keer per jaar laten de leerlingen zien wat zij hebben geleerd in een musical voorstelling.

In Februari zijn er proeflessen; alle kinderen uit Hoorn en omstreken zijn van harte welkom.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.telekidsmusicalschool.nl