Zwerfafval, leer en ruim op!

Foto: Winny

Op vrijdag 20 januari 2017 start de eerste basisschool in de gemeente Hoorn met het project “Zwerfafval, leer en ruim op!” van MAK Blokweer. De St. Jozefschool is de eerste basisschool van de in totaal maximaal 30 basisscholen die mee kunnen doen dit schooljaar.

Wethouder Samir Bashara zal om 11.00 het startsein geven voor het project en gaat in gesprek met leerlingen van de Jozefschool.
Zwerfafval is overal. Ook waar je het niet verwacht. Het is slecht voor de natuur en vies. Met dit zwerfafvalproject leren basisschoolleerlingen wat Zwerfafval precies is en worden ze zich bewust van hun eigen rol hierin.

Alle basisscholen in de gemeente Hoorn kunnen aan dit project meedoen. Het project bestaat uit educatie en opruimacties. Het educatieve deel bestaat uit lesmateriaal van Nederland Schoon. Hierin wordt duidelijk wat Zwerfafval precies is, wat de afbraaktijden zijn en wat je ertegen kunt doen. Tijdens de opruimactie gaan leerlingen gewapend met reflecterende hesjes, handschoenen, afvalgrijpers en vuilniszakken het schoolplein en de buurt opruimen.

Tijdens het project staat de MAK – ZwerfafvalBAK- fiets op het schoolplein. Leerlingen kunnen daarin o.a. afval scheiden. Het project wordt begeleid door een educatief medewerker van MAK Blokweer. Scholen ontvangen een bijdrage van € 250,-, beschikbaar gesteld door de gemeente Hoorn.

Meer informatie over het project en hoe scholen kunnen deelnemen is hier te vinden:http://www.mak-blokweer.nl/onderwijs/scholenprogramma/mak-zwerfafvalbak-fiets/