Grote woningbrand aan de Schepenen eist leven

In een woning aan de schepenen in Hoorn heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed. Hierbij is een persoon om het leven gekomen.

Rond 14.00 uur werd de brand in de tussenwoning ontdekt. Het vuur greep binnen snel om zich heen en al gauw knalden de ramen uit de woning en sloegen de vlammen naar buiten. De brandweer schaalde de brand op naar ´zeer grote brand´. Ook werd al snel duidelijk dat de bewoonster van het pand werd vermist.

Omstreeks 15.00 uur sloeg het vuur, ondanks pogingen van de brandweer, over op de twee naastgelegen woningen. Daarna kreeg de brandweer het vuur onder controle en konden zij naar binnen. Daar vonden zij een stoffelijk overschot, vermoedelijk van de hoogbejaarde bewoonster van het pand. Ook de hondjes van het slachtoffer zijn omgekomen in de vuurzee.

De woning brandde volledig uit en drie naastgelegen woningen hebben brandschade. De bewoners zijn opgevangen door de hulpverleners van Salvage(een stichting die zorgt voor de opvang en hulp na brand). De brandweer is nog lang bezig met nablussen.

De politie zal zorgen voor de identificatie van de overledene.