Voetbalvereniging Blokkers geeft groen voorbeeld

Voetbalvereniging De Blokkers heeft met hulp van Puur Hoorn 56 zonnepanelen laten plaatsen.Ook voor anderen is het mogelijk om een bijdrage van Puur Hoorn te vragen. Verenigingen en stichtingen die duurzaamheidsmaatregelen treffen, kunnen een bijdrage van 15% van de kosten krijgen, tot een maximum van 2500 euro. Dit geldt ook voor investeringen die in de afgelopen twee jaar zijn gedaan.

Penningmeester Emile Kikkert: ‘Wij gaan voor energieneutraal. We willen daarbij een voorbeeld geven, niet alleen naar onze leden, maar ook naar andere verenigingen in Hoorn’.

Van zonnepanelen tot wc’s

Niet alleen De Blokkers, maar ook andere verenigingen en stichtingen hebben al gebruik gemaakt van de initiatievenpot van Puur Hoorn. Voorbeelden van maatregelen die een vereniging kan treffen zijn: het aanbrengen van LED-verlichting, het plaatsen van zonneboilers of het aanbrengen van waterbesparende douches of wc’s. Inspirerende voorbeelden van verenigingen en stichtingen staan op www.puurhoorn.nl.

Aanmelden
Alleen stichtingen en verenigingen die in de gemeente Hoorn gevestigd zijn of in Hoorn actief zijn, kunnen een aanvraag indienen. De maatregelen die worden genomen, moeten in Hoorn worden gerealiseerd. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar [email protected] met een duidelijke omschrijving van de maatregelen en een opgave van het te investeren bedrag.