Kinderactiviteiten in het Westfries Museum tijdens de kerstvakantie

Foto: Westfries Museum

In het Westfries Museum zijn er tijdens de kerstvakantie leuke activiteiten voor kinderen. Zo kunnen kinderen een speurtocht in het museum doen, waarbij ze van alles leren over hoe er vroeger Kerstmis gevierd werd. En er kan ook geknutseld worden.

Tijdens de kerstvakantie, vanaf vrijdag 23 december t/m 8 januari, zijn kinderen van harte welkom om een speurtocht te doen in het Westfries Museum. Aan de hand van een kwartetspel ontdekken ze de verschillen en overeenkomsten tussen Kerstmis anno 1650 en Kerstmis tegenwoordig. Wist u bijvoorbeeld dat men in de 17e eeuw voornamelijk gans op het kerstmenu had staan?

Speuren en knutselen
Als de kinderen uitgespeurd zijn kunnen ze aanschuiven aan de knutseltafel waar ze mooie kerstkaarten kunnen gaan maken. De speurtocht is geschikt vanaf ongeveer acht jaar. Kerstkaarten knutselen kan al vanaf een jongere leeftijd. Ouders mogen natuurlijk meehelpen. U hoeft zich niet op te geven voor deze activiteiten. Beide activiteiten zijn doorlopend te doen, gedurende de hele Kerstvakantie. Het museum is op eerste Kerstdag gesloten.