Westfriesgasthuis krijgt vaat- en spataderkeurmerk

Foto: Wikimedia

Het Westfriesgasthuis heeft het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk gekregen van de Hart&Vaatgroep. Dat betekent dat patiënten kunnen rekenen op uitstekende vaat- en spataderzorg.

Het Vaatkeurmerk draait om de zorg voor patiënten met aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, grote lichaamsslagader en hals. Bij het Spataderkeurmerk gaat het om de kwaliteit van de behandeling van spataders.

Kwaliteitseisen
Om de keurmerken te krijgen, moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan die de Hart&Vaatgroep heeft opgesteld. De eisen zijn opgesteld in samenwerking met de beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Eén van de criteria voor het Vaatkeurmerk is bijvoorbeeld dat in een ziekenhuis ten minste twee gecertificeerde vaatchirurgen en een interventieradioloog werken. Voor het Spataderkeurmerk geldt bijvoorbeeld dat onderzoeken en het bespreken van het behandelvoorstel aaneensluitend op één dag plaatsvinden.

Gespecialiseerde vaatchirurgen
In het Westfriesgasthuis werken twee gecertificeerde vaatchirurgen. Zij voeren onderzoeken en operaties uit in nauwe samenwerking met de daarvoor gespecialiseerde interventieradiologen. Jur Kievit, vaatchirurg: “We zijn erg blij met de keurmerken. Het levert bewijs aan patiënten dat ze bij ons terecht kunnen voor goede vaatzorg.”

Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. Op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg kunnen patiënten zien welke ziekenhuizen en behandelcentra de keurmerken hebben