Sportbeurs Hoorn

Foto: Sportbeurs Hoorn Beweegt

Op zondag 11 september 2016 organiseert Sportopbouwwerk Hoorn de sportbeurs ´Hoorn beweegt´. Iedereen is tussen 11.00 en 16.00 uur welkom tijdens dit gratis evenement om kennis te maken met de sport- en beweegactiviteiten in Hoorn. Wethouder Ben Tap zorgt om 11.00 uur voor een sportieve opening bij Sportcentrum Hoorn. Daarna volgt een spectaculaire leeuwendans door Minh-Zone en een optreden van Steve Langreder (Idols 2016).

Sportopbouwwerk Hoorn werkt nauw samen met veel plaatselijke verenigingen en organisaties om er een gezellige en geslaagde familiedag van te maken! Er zijn meer dan 70 aanbieders aanwezig om hun sport aan de bezoekers te presenteren. Je kunt de sporten zien en, nog beter, zelf ervaren. Er zijn gratis proeftrainingen, clinics en demonstraties.

Actie voor de jeugd, optreden van Steve Langreder
De jeugd (vanaf 6 jaar) kan meedoen aan allerlei activiteiten zoals judo, dansen, bike trial, tokkelen, voetbal, turnen, zwemmen, tennissen, schaatsen op een ijsbaan en nog veel meer. Steve Langreder treedt ook op, hij werd derde bij Idols 2016.

Neem vooral de ´Sportbeurs stempelkaart´ mee want bij deelname aan vier activiteiten op verschillende locaties (HRTC, zwembad, Sportcentrum Hoorn binnen/buiten) ontvang je een leuke herinnering. De ´Sportbeurs stempelkaart´ is verspreid via de basisscholen en te verkrijgen tijdens de sportbeurs. Je vindt de kaart ook in de speciale krant die op zondag 4 september bij het weekblad Westfriesland op Zondag zit.

Zwembadactiviteiten
In Zwem- en Recreatiebad De Waterhoorn kunnen liefhebbers – op vertoon van een ´Sportbeurs stempelkaart’ – gratis deelnemen aan een introductieles duiken (deelnemers onder de 18 jaar met toestemming ouders/verzorgers), aquarobics, een waterpolowedstrijd, competitiezwemmen of vinzwemmen. Meld je hiervoor aan bij de verenigingen op de beurs.

Schaatsen? Het kan!
Dit jaar is er behalve het sportcentrum, een zwembad en tennisbaan nog een speciale (tijdelijke) sportbeurslocatie op de Holenweg. Er komt namelijk een heuse ijsbaan waar diverse verenigingen zich presenteren met schaats- en skeeleractiviteiten. Kom kijken en meedoen! Ook de mascotte Wus de Walrus van ijsbaan De Westfries ontbreekt natuurlijk niet en gaat graag met de bezoekers op de foto.

Seniorenplein
Sportverenigingen vinden het belangrijk om ouderen aan zich te binden. Er komen steeds meer nieuwe initiatieven waardoor sporten voor ouderen en mensen met een beperking laagdrempeliger en toegankelijker wordt. Wilt u weten wat er mogelijk is om te bewegen? Kom dan tijdens de sportbeurs leuke activiteiten uitproberen zoals tafeltennis, tai chi, jeu de boules en fitness voor ouderen. Er worden ook diverse gezondheidstesten gedaan. Zo kunt u onder andere uw bloedsuiker en bloeddruk laten meten en uw
werkelijke leeftijd testen. Zorg er wel voor dat u op tijd bent, deze testen zijn erg populair.

Sporten met een beperking
Sport kan een belangrijk middel zijn om mensen met een beperking mee te laten doen in de maatschappij. In Hoorn en omgeving is er een uitgebreid aanbod voor de aangepast sporter. Bezoek voor meer informatie bijvoorbeeld de stand van Sportservice West-Friesland en Sportopbouwwerk Hoorn. Bezoekers kunnen ter plekke deelnemen aan tennis, basketbal of een instuif voor chronisch zieken.

Loterij
U kunt het gratis optreden van Duo Spigt bijwonen. Zij brengen een terugblik op het Westfriese leven van zo’n 60/70 jaar geleden, met liedjes en voordrachten over alledaagse dingen. Tijdens de sportbeurs is er ook een speciale loterij. Elke bezoeker ontvangt een gratis lot. Vul het lot in en speel mee aan de gratis loterij met sportgerelateerde prijzen. Win bijvoorbeeld een maandabonnement bij een sportaanbieder.

Meer informatie
Kijk voor het complete programma, een impressie van de deelnemers en achtergrondinformatie op www.sportopbouwwerkhoorn.nl.