RAF terroristen blijken toeristen

Foto: Itsvasco

In Medemblik zijn woensdagmiddag drie Duitse toeristen aangezien voor de bekende voortvluchtige RAF-terroristen Daniela Klette, Ernst Volker Staub en Burkhard Garweg. De politie arresteerde het drietal op de parkeerplaats van de DEEN vestiging aan de Overleek in Medemblik.

De politie kreeg woensdagmiddag rond 13.00 uur een melding dat mogelijk drie bekende voortvluchtige terroristen van de voormalige Duitse terreurorganisatie RAF gezien waren in de omgeving van Vooroever.

Meldingen rond de voortvluchtige RAF-leden worden door de politie zeer serieus genomen. De politie zette de omgeving ruim af en er werd een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de personen, waarvan de leeftijd en het uiterlijk binnen het signalement van de gezochte terroristen viel.

Nog voordat hun identiteit vast stond, gingen de drie personen, twee mannen en een vrouw, naar een vakantiehuisje in de buurt. Toen twee van hen de woning verlieten was de politie genoodzaakt in te grijpen. Deze twee personen werden aangehouden aan de Overleek in Medemblik.

Na onderzoek, waarbij is samengewerkt met de Duitse politie, bleek het uiteindelijk niet te gaan om de voortvluchtige leden van de RAF, maar om Duitse toeristen. Zij zijn door de politie weer teruggebracht naar hun vakantieadres.

Hoewel de politie achter het genomen optreden staat, betreurt zij het dat onschuldige toeristen het slachtoffer van dit misverstand zijn geworden. De politie is met hen in gesprek.