Sportbeurs ‘Hoorn beweegt’

Foto: Sportbeurs Hoorn Beweegt

Op zondag 11 september is de sportbeurs ‘Hoorn Beweegt’ op het sportcomplex aan de Holenweg. Iedereen is tussen 11.00 en 16.00 uur welkom tijdens dit gratis evenement.

Op deze manier wil Sportopbouwwerk u kennis laten maken met het sport- en beweegaanbod in Hoorn. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud.

Samenwerking
Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert de sportbeurs in samenwerking met diverse partners. Plaatselijke verenigingen en organisaties zetten zich in om er een gezellige en geslaagde dag van te maken.

Programma
Tijdens de Sportbeurs zijn vele organisaties aanwezig om hun activiteit aan de bezoekers te presenteren. Je kunt de sporten zien en, nog beter, zelf ervaren. Je kunt gratis deelnemen aan clinics, demonstraties en proeftrainingen bijwonen. Daarnaast zijn er ook veel activiteiten op het gebied van gezondheid en is er in samenwerking met het vrijwilligerspunt een sportbanenmarkt.

De jeugd wordt extra uitgedaagd om mee te doen aan de activiteiten. Tegen inlevering van een volle stempelkaart krijgen kinderen een leuke herinnering. Deze stempelkaart wordt verspreid via de basisscholen. De stempelkaart staat ook achterop de sportbeurs krant die voorafgaand aan de sportbeurs huis-aan-huis wordt verspreid.

Sporten met een beperking
Sport kan een belangrijk middel zijn om mensen met een beperking mee te laten doen in de maatschappij. In Hoorn en omgeving is ook aanbod voor de aangepast sporter. Tijdens de sportbeurs kunnen sporters met een beperking ook deelnemen aan diverse activiteiten.