Doe mee met de Hoornse Zomerspelen!

Foto: Gemeente Hoorn

Van maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli is de tweede week van de Hoornse Zomerspelen. Er zijn diverse activiteiten waar je je nog voor kunt aanmelden. Zoals Expeditie Robinson, BMX, Trialbike of Zig/Zag Hoorn. Ook zijn er drie dagen lang leuke activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar waar aanmelden niet voor nodig is.

Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert voor de 19e keer de Hoornse Zomerspelen (voorheen Mega Summer Games). In de eerste week van deze Zomerspelen doen al honderden kinderen mee. Ook de tweede week heeft een gevarieerd programma. Hieronder volgt een greep uit het programma. Op www.sportopbouwwerkhoorn.nl staan alle activiteiten vermeld.

Zig/Zag Hoorn
Zeven teams, zeven unieke opdrachten, munten, van hot naar her rennen, snel reageren, veel spanning en … er kan maar één team winnen! Dat is de speurstrijd die Zig/Zag heet. Elk team van maximaal 10 deelnemers heeft een andere kleur. Je strijdt tegen elkaar door zeven opdrachten uit te voeren waar je een aantal munten voor krijgt. Vooraf aanmelden is verplicht. Leeftijd 9 t/m 15 jaar. Datum: 25 juli. Tijd: 11.00 – 17.00 uur. Locatie: binnenstad. Deelname kost 2 euro.

BMX Dag
Tijdens diverse BMX-workshops en oefeningen, begeleid door instructeurs van het Sportopbouwwerk, leer je de fijne kneepjes van het BMX-fietsen. Natuurlijk mag een wedstrijdje op de baan niet ontbreken in het programma. Naast deze spectaculaire onderdelen, zijn er ook ‘gekke fietsen’, die je mag uitproberen. Je kunt je vooraf inschrijven voor een lesblok van 1,5 uur. Het dragen van een helm is verplicht. Je kunt een BMX-fiets en beschermingsmateriaal van het Sportopbouwwerk gebruiken. Leeftijd 8 t/m 15 jaar. Datum: 27 juli. Locatie: BMX Baan Bangert en Oosterpolder. Deelname is gratis.

Trialbike
Durf jij het aan om op een trial bike te stappen? Op deze speciale fiets leg je een parcours af waarbij je verschillende obstakels trotseert. Voormalig Nederlands kampioen Patrick Smit geeft de clinic en diverse demo’s. Je kunt je vooraf aanmelden voor een les van een uur. Datum: 27 juli. Locatie: naast de BMX baan in Bangert en Oosterpolder. Deelname is gratis.

Expeditie Robinson IV
Kun jij overleven op een onbewoond eiland? Kun jij goed samenwerken? Expeditie Robinson IV is het ultieme overlevingsspel gebaseerd op het scheepslogboek van Robinson Crusoe. Vlotbouwen, ontdekkingstochten, vuur maken, een blaaspijp maken, rotsen beklimmen en touwbruggen zijn slechts enkele activiteiten tijdens deze spectaculaire dag. Deelname kost 2 euro. Datum: 29 juli. Tijd: 10.30 – 17.00 uur. Locatie: Mandelapark Kersenboogerd.

Zomerspelen On Tour
Tijdens de Zomerspelen On Tour zijn er van 13.00 tot 17.00 uur leuke activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar. Let op: in de Bangert Oosterpolder begint het om 11.00 uur. Het is een instuifvorm, waarbij kinderen kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Er zijn geen kosten aan verbonden en inschrijving is niet nodig.

Datum Locatie
26 juli Willem Wiesepark Kersenboogerd (incl. spectaculaire Wipe Out baan! en Freerunnen)
27 juli Naast de BMX baan Bangert Oosterpolder (11:00 tot 17:00 uur incl. Trialbike clinic)
28 juli Cruyff Court Grote Waal (incl. straatvoetbal TOF clinic)

Inschrijven via www.sportpas.nl/hoorn
Het overzicht van alle activiteiten kun je vinden op de website van Sportopbouwwerk Hoorn www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Ook kun je voor meer informatie bellen met de medewerkers van Sportopbouwwerk via 0229 252200. Voor sommige activiteiten moet je je inschrijven of betaal je een kleine bijdrage. Inschrijven kan via de website www.sportpas.nl/hoorn bij ‘overzicht aanbod’. Kinderen die al een account hebben, bijvoorbeeld door deelname aan de Jeugdsportpas of de Nationale Sportweek, kunnen dit account gebruiken.