Subsidie 740.000 euro voor Poort van Hoorn

Foto: Poort van Hoorn

De gemeente Hoorn krijgt van de provincie Noord-Holland een subsidie van 740.000 euro voor het project Poort van Hoorn. Het geld is bedoeld voor de directe aansluiting van de Provincialeweg langs de Maelsonstraat richting het P+R terrein. Dit maakt het stationsgebied beter bereikbaar voor reizigers en bezoekers van het gebied en de stad.

De bijdrage komt uit de subsidie BDU Kleine Infrastructuur van de provincie Noord-Holland. Deze subsidie is bedoeld om de verkeersveiligheid op de Maelsonstraat voor fietsers en wandelaars te verbeteren. Zo komen aan beide kanten vrijliggende fietspaden, worden er drie oversteekpunten aangelegd en wordt ook de kruising van de bestaande aansluiting met de Provincialeweg veiliger gemaakt voor langzaam verkeer.

Deze nieuwe aansluiting maakt het P+R terrein, de stationsomgeving en de binnenstad beter bereikbaar voor auto’s. Bijkomend voordeel is dat deze kruising een bijdrage levert aan een betere doorstroming op de Provincialeweg.

Wethouder Samir Bashara: ‘Deze subsidie is meer dan welkom. Met het project Poort van Hoorn staan wij de komende jaren, misschien zelfs decennia, voor grote investeringen in de bereikbaarheid van onze stad, de bereikbaarheid binnen onze stad en de ontwikkeling van ons stationsgebied als mobiliteitsknooppunt voor de regio. Het is goed dat onze visie op die ontwikkelingen, en het belang dat wij aan die ontwikkelingen ook gedeeld wordt door de provincie.’