Nieuwe seizoen Manifesto opent op 9 september

Foto: Manifesto

Poppodium Manifesto opent op vrijdag 9 september haar nieuwe seizoen met hammond sensatie Lachy Doley (Aus).

De “Hendrix “ on Hammond-virtuoos Lachy Doley komt in september vanuit Australië naar Nederland voor een aantal concerten.
In zijn thuisland Australië wordt Lachy Doley de ‘Jimi Hendrix van de Hammond’ genoemd en geprezen voor zijn ‘blues soul rock’ orgelspel.
Concerten van Lachy Doley zijn zonder uitzondering spraakmakend en sensationeel! Vorig jaar veroverde hij al vele zalen bij z’n eerste tour door Europa.

‘Conviction’ is het derde studio album dat Lachy sinds de oprichting van de band in 2010 heeft uitgebracht. ‘Power Hammond Soul’, explosieve energie en veel lol zijn de ingrediënten die van ‘Conviction’ een unieke plaat maken. Een glansrol is weggelegd voor Lachy’s Hammond C3 orgel uit 1957 en de unieke Hohner Whammy Clavinet, waar er maar 20 van bestaan.

Recent werkte Lachy samen met Joe Bonnamassa en Mahalia Barnes aan de track ‘Ooh Yea’. Ook werd Lachy gevraagd door Glenn Hughes, Steve Vai en Chad Smith om met hen samen te werken aan een nieuwe versie van de Deep Purple track ‘Highway Star’; een tribute aan Deep Purple’s legendarische orgelspeler Jon Lord, die onlangs is overleden. Verder werkte hij samen met Jimmy Barnes en Powderfinger.

In het voorprogramma speelt Uncle Jimmy Stand up and SHOUT! Met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en the Black Crowes maakt Uncle Jimmy de meest rauwe en sexy bluesrock die je je maar kunt wensen.

Exclusief!
Let op: heel exclusief geeft Lachy aan het begin van de avond ook een Hammond-Clinic, vanaf 19.00 uur, voorafgaand aan het optreden.
Verdere info en tickets kan je krijgen via www.manifesto-hoorn.nl .

Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 21:00 – 2:00
Entree: € 10,– (v.v.k.) / Deur € 12,50
Verdere info en tickets via www.manifesto-hoorn.nl