Jungledag Hoorn

Foto: Chester Zoo

Het thema van de Hoornse Woensdagmarkt van 20 juli is: de jungle!

Geen attracties en kindervertier in clownsthema dit keer, alle kinderen kunnen zich dit jaar Tarzan of Jane voelen op de vele gratis toegankelijke attracties die in de stad staan opgesteld. Ook zijn er weer diverse locaties waar je je mooi kunt laten schminken.

Zoals iedere week is er tussen 10.00 en 17.00 uur in het hart van de binnenstad een grote markt (zo’n 100 kramen) met uitsluitend aanbieders van antiek en curiosa, kunst en gebruikte boeken, hobbyisten en ambachtslieden.

Op de Roode Steen wordt wekelijks een Proef- en Beleefmarkt georganiseerd waar bezoekers naar hartenlust kunnen proeven van biologische, duurzame en –vooral- heerlijke en eerlijke streekproducten. Kok Marcel maakt de heerlijkste hapjes met groente uit eigen tuin en ingrediënten die op de markt worden verkocht. Onder de bijna 20 deelnemers vindt u vers gerookte paling, worst, kaas, taartjes en delicatessen en nog veel meer!

De Hoornse woensdagmarkten worden dit jaar voor het 53e jaar op rij georganiseerd. Ooit begonnen als Hartje Hoorn Markten (met ambachtslieden en West-Fries volksdansen) zijn deze evenementen door de jaren heen geëvolueerd tot de huidige Woensdagmarkten met een wekelijks terugkerende basisinvulling en elke week een andere thema-invulling.