Startschot Fietsvierdaagse Hoorn 2016

Foto: Ben Tap Twitter

Op maandag 2 mei heeft wethouder Ben Tap het startschot gegeven voor de Fietsvierdaagse Hoorn 2016 bij schaatsbaan de Westfries in Hoorn.

De fietsvierdaagse van Hoorn wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Van maandag 2 tot en met donderdag 5 mei worden afstanden van 30, 50 en 80 km afgelegd langs de mooiste plekjes van Westfriesland.

Het programma van de Fiets4Daagse Hoorn 2016 ziet er als volgt uit:

Maandag 2 mei
Zuiderzeeroute
Deze dag gaat de route via Hoogkarspel naar het centrum van Drechterland en het Zuiderzeemuseum. Daarna via de Broekerhaven langs de voormalige Zuiderzeedorpjes over de Westfriese Omringdijk.
Drechterland – Stede Broec – Enkhuizen – Hoorn

Dinsdag 3 mei
Markermeerroute
De route gaat door het Koggenland en de Beemsterpolder. Over de dijk langs het Markermeer en via Oostereiland door de prachtige binnenstad van Hoorn, de finish is deze dag bij Hotel van der Valk Hoorn met een gezellig onthaal.
Avenhorn – Oosthuizen – Purmerend – Volendam – Oosthuizen – Hoorn

Woensdag 4 mei
Westfrieslandroute
Deze dag wordt de westelijke helft van Westfriesland doorkruist. Alle routes gaan via de gemeente Opmeer en vervolgens via Broek op Langedijk voor de 80 km door Aartswoud en Zandwerven, vervolg via Ursem en Hoorn. Het uitzicht óp en vanaf de Westfriese Omringrijk is werkelijk fantastisch.
Opmeer – Alkmaar – Ursem – Hoorn

Donderdag 5 mei
Tulpenroute met Finish op Roode Steen Hoorn
De 80 km route gaat door Wieringermeer en dan via
Medemblik en Nibbixwoud. Iedereen sluit zijn tocht voldaan af met een feestelijke finish op de Roode Steen in de binnenstad van Hoorn.
Na vier prachtige dagen is natuurlijk op zijn plaats.
Benningbroek – Opmeer – Wieringermeer – Kolhorn – Medemblik – Nibbixwoud