Acht Hoornse teams naar regiofinale schoolvoetbal

Foto: Nettie Ramdas

Acht Hoornse basisschoolteams hebben zich geplaatst voor de Noord-Hollandse regiofinales van het schoolvoetbal. Op 18 mei spelen de kinderen van groep 5/6 in Schagen hun regiofinale. Dit zijn de meisjes van het Kompas en de Zonnewijzer en de jongens van de Wingerd en Dynamis. Op 25 mei strijden de jongens en meiden uit groep 7/8 in Purmerend om de beker: Jongensteams van de Ceder en de Zonnewijzer en meisjesteams van de Bernardus van Bockxmeerschool en de Klipper. In totaal hebben zo’n 1500 kinderen van Hoornse basisscholen mee gedaan aan het schoolvoetbaltoernooi.

In april heeft Sportopbouwwerk Hoorn het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs in Hoorn georganiseerd. Maar liefst 61 teams van groep 5/6 en 67 teams van groep 7/8 kwamen in actie op de sportvelden van Zwaluwen ‘30. Afkomstig van 31 verschillende scholen. Ze konden rekenen op de positieve aanmoediging van honderden ouders, opa’s en oma’s en fans.

Regiofinale
Zowel de winnaars als de teams die als tweede zijn geëindigd in de Hoornse finale hebben zich geplaatst voor de Noord-Hollandse regiofinales. De jongens en meiden van groep 7/8 spelen op 25 mei bij Wherevogels in Purmerend. Een week eerder spelen de jongens en meisjes uit groep 5/6 bij vv Schagen hun regiofinale.

Hoornse kampioenen:
Groep 7/8 jongens: Ceder 2
Groep 7/8 meisjes: Bernardus van Bockxmeerschool

Groep 5/6 jongens: Wingerd 2
Groep 5/6 meisjes: Kompas

Tweede plaats:
Groep 7/8 jongens: Zonnewijzer
Groep 7/8 meisjes: Klipper 1

Groep 5/6 jongens: Dynamis 1
Groep 5/6 meisjes: Zonnewijzer.