Het Hoornse Boek&Bal

Foto: Bibliotheek Hoorn

‘Bloed in de polder’ is het thema van het Hoornse Boek&Bal op vrijdagavond 3 juni. Het literaire feest viert opnieuw het talent uit de regio door een podium te bieden aan woordkunstenaars in allerlei gedaanten. Van proza tot rap en van experimentele act tot landelijke bestsellerauteur Simone van der Vlugt. Met uiteraard het bal na, want het Hoornse Boek&Bal is ook zien en gezien worden.

10 acts op 5 locaties
Organisatoren Bibliotheek Hoorn en kunst- en cultuurmagazine Hier in Westfriesland maakten bekend dat het jubilerende festival ditmaal plaatsvindt in De Grote Kerk. “Een schitterende locatie die het vijfde Hoornse Boek&Bal eer aandoet”, aldus Miranda Rood van Bibliotheek Hoorn. “Daar is de start en het bal na met zangeres Elsa Bekman als nachtclubdiva waarna DJ Berry van Diepen gaat zorgen dat er weer flink gedanst kan worden.” Marian Vleerlaag van Hier in Westfriesland legt uit dat ondanks het grootscheepse jubileum het concept hetzelfde blijft. “In groepjes bezoeken we vijf bijzondere locaties voor tien optredens. Zo heeft iedereen oog en oor voor de bijzondere acts en ontstaat de unieke intieme sfeer van dit feest.”

Bal na in De Grote Kerk
De acts zijn dit jaar heel spectaculair aldus de organisatoren die qua thema aangehaakt zijn bij De week van het spannende boek: ‘Bloed in de polder’. Miranda: “We zijn trots op het regionale talent en op het feit dat we ook een landelijke coryfee met Hoornse wortels binnen de gelederen hebben, namelijk thrillerschrijfster Simone van der Vlugt. Op onze Facebookpagina Hoornse Boek&Bal maken we alle acts binnenkort bekend. Like ons en dan volg je alles. Of kijk op de website van Bibliotheek Hoorn.” De kaartverkoop is inmiddels gestart. Via de website van Bibliotheek Hoorn kan men online kaarten bestellen, in de Hoornse Boekhandel en bij Boekhandel Stumpel liggen ze op de toonbank. De prijs van € 15,- is inclusief het bal na.

Het Hoornse Boek&Bal is een activiteit van Bibliotheek Hoorn en kunst- en cultuurmagazine Hier in Westfriesland. Dit unieke literaire evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hoorn en wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekschool Gerard Boedijn en Kunst- en creativiteitscentrum De Blauwe Schuit.

Het Hoornse Boek&Bal
• Vrijdag 3 juni van 19.30 tot 01.00 uur
• 5X woord/5X muziek op 5 locaties & Bal na met Elsa Bekman en DJ Berry van Diepen
• Locatie: De Grote Kerk in Hoorn
• Kaarten à € 15,- via www.bibliotheekhoorn.nl, Boekhandel Stumpel en de Hoornse Boekhandel.