Hoorn biedt online trouwplanner

Foto: 96dpi

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Hoorn heeft nu een trouwplanner waarmee alle zaken met de gemeente direct online geregeld kunnen worden.

Via de website van de gemeente kunnen stellen de melding doen (voorheen ondertrouw genoemd) en de trouwdatum reserveren. Ook kunnen ze de trouwlocatie, de trouwambtenaar en het trouwboekje selecteren. Men kan deze zaken op elk moment direct online regelen. Een afspraak maken en langskomen in het stadhuis is dus niet meer nodig. Het mag natuurlijk wel. De trouwplanner is beschikbaar voor iedereen met plannen voor geregistreerd partnerschap of trouwplannen in Hoorn. Je hoeft niet in de gemeente Hoorn te wonen.

Trouwambtenaren
Een trouwambtenaar is de persoon die het huwelijk of partnerschap sluit. De gemeente Hoorn heeft meerdere trouwambtenaren. Op de site stellen zij zich voor en vertellen ze meer over hun aanpak en motivatie. Na een keuze gemaakt te hebben, kunt u direct online aangeven welke trouwambtenaar uw voorkeur heeft.

Trouwlocaties
Hoorn heeft verschillende sfeervolle en karakteristieke trouwlocaties. U kunt in Hoorn zelfs letterlijk in het huwelijksbootje stappen op een van de drie schepen die aangewezen zijn als trouwlocatie. Op www.hoorn.nl/trouwen vindt u informatie over deze en andere locaties.