Kruidenreus voor basisscholen Hoorn

Foto: Normanack

Stadslandbouw heeft het initiatief genomen om op verschillende scholen in Hoorn een kruidenreus te realiseren. Dit is een houtenframe op de grond waar kruiden en groente in verbouwd kunnen worden. De doelstelling was 1 basisschool maar ondertussen hebben zich al 4 basisscholen gemeld (Zonnewijzer, Jules Verne,Klipper en Dubloen).

Deze kruidenreus gaat gemaakt worden door ’t Dampte (voortgezet onderwijs). Hier gaan 40 kinderen op vrijdag 15 april al mee aan de slag. Zij zullen alvast hout zagen en de boel in gereedheid te maken voor de week daarna.

De bedoeling is om donderdag 21 april op deze 4 basisscholen een kruidenreus (6 meter lang, 2 meter breed) gemaakt gaat worden. Via de nieuwsbrief worden ouders van de scholen gevraagd allemaal een zak aarde mee te nemen. Daarnaast kweekt het Clusius College plantjes en zal ook Groentekweker Gitzels (stadlandbouw Sponsor) planten leveren.

Stadslandbouw heeft een programma om de kinderen op deze scholen kennis bij te brengen rondom de zaden en planten. Ook zullen we deze scholen ondersteunen en advies geven bij het onderhoud. Ook de ouders van de kinderen zullen hierbij actief betrokken worden mede dankzij de actie van AH. Op deze wijze betrekken we iedereen weer bij de realisatie en onderhoud
van iets heel unieks.