Boomfeestdag Hoorn

Foto: Infomastern

Nationale Boomfeestdag is dit jaar op woensdag 16 maart. Het thema dit jaar is “Bomen en bossen”.

In Hoorn worden op 16 en 17 maart op diverse locaties in Hoorn plantwerkzaamheden gedaan door 170 leerlingen van de Mariaschool, De Klipper en de Bernard van Bockxmeerschool.

Programma:

• Woensdagochtend 16 maart 9.30 – 10.15 uur: Wethouder Samir Bashara geeft samen met leerlingen van de Mariaschool het startschot voor Boomfeestdag aan de Willem de Zwijgerlaan. Het gaat in totaal om het planten 22 bomen (21 amberbomen en 1 vleugelnoot) en ruim 5.500 heesters (dwergmispel).
• Donderdagochtend 17 maart 9.30 – 10.00 uur: leerlingen van De Klipper planten 12 sierkersen in het Gerrit Achterberghof en het Bertus Aafjeshof.
• Donderdagmiddag 17 maart 13.45 tot 14.30 uur : leerlingen van de Bernard van Bockxmeer planten een notenboom, een treurwilg, 6 knotwilgen en 1.375 heesters in de parkstrook vanaf het BP benzinestation(Boerewagen) via de Risdammerhout tot aan de Van Dedemstraat.
• In de loop van maart vinden ook plantwerkzaamheden plaats in de Kersenboogerd (kersenboompad), Hondsdraf en Hoefblad.

Jan Geus van de gemeentelijke afdeling Stadsbeheer en sinds jaar en dag organisator van Boomfeestdag, verzorgt vooraf biologielessen op de deelnemende scholen. Draaiorgel Topsy zorgt op beide dagen voor muzikale ondersteuning.