Stekker uit Hoornse Stadsfeesten

Foto: Hoornse Stadsfeesten

Na 17 jaar stoppen de Hoornse stadsfeesten. Het stichtingsbestuur heeft de stekker uit het evenement getrokken omdat de tekorten oplopen als gevolg van bezuinigingen bij de gemeente.

De organisatie van de Hoornse Stadsfeesten heeft de inkomsten de afgelopen jaren zien afnemen. De gemeentelijke subsidies worden jaarlijks afgebouwd en sinds enige tijd worden ook de kosten voor de schoonmaak van de stad en het gebruik van verkeersborden doorberekend aan de evenementenorganisatie. Hierdoor valt de netto subsidie 20% lager uit. Daarnaast heeft de gemeenteraad opdracht gegeven om nog eens 200.000 euro te korten op subsidies. Deze bezuinigingen zullen de Hoornse Stadsfeesten ook treffen en nog verder in de rode cijfers duwen.

Het bestuur van de stichting stelt dat het nu aan de gemeenteraad en aan de ondernemers in de stad is om te besluiten het evenement in stand te houden. Als zij besluiten samen het evenement te redden zullen zij ieder afzonderlijk een jaarlijks bedrag van 7.500 euro beschikbaar moeten stellen voor tenminste de komende drie edities. Alleen dan kan het grootste gratis muziekevenement van West-Friesland nog doorgang vinden.