Koelbus Voedselbank uitgebrand

Foto: Voedselbank

Dinsdagmiddag is de koelbus van Voedselbank West-Friesland uitgebrand naast hun eigen pand aan Verlengde Lage Weg in Hoorn. Er is een actie gestart om de Voedselbank te helpen.

De Voedselbank schrijft op Facebook dat er in het voertuig kortsluiting is ontstaan en dat de bus volledig is uitgebrand. De organisatie heeft het juist in deze periode rondom de feestdagen altijd extra druk, en zegt dan ook te moeten gaan improviseren. Voor een nieuwe bus is namelijk 5000 euro nodig, en die heeft de Voedselbank niet.

Er is inmiddels een actie van start op de website hetluktons.nl. Hier kunt u doneren voor de aanschaf van een nieuwe koelbus. Voor iedere gedoneerde 10 euro krijgt de donateur een kaartje voor een benefietconcert in Manifesto op 18 december.

Manifesto organiseert samen met de website dit benefietconcert en daagt bands uit West-Friesland uit om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de voedselbank. De vier bands die uiteindelijk het meeste geld ophalen zullen het programma vormen voor het benefietconcert.