AB/OVO Media wint FD Gazelle Award

De winnaars van de Gazellen 2015 van de provincie Noord-Holland: (vlnr) Kees Verbeek en Marinus Zoutendijk van AB/OVO Media BV (categorie groot)
De winnaars van de Gazellen 2015 van de provincie Noord-Holland: (vlnr) Kees Verbeek en Marinus Zoutendijk van AB/OVO Media BV (categorie groot)
Foto: Jeroen Oerlemans

AB/OVO Media uit Hoorn is vanavond bekroond tot Gouden FD Gazelle. Het mediabedrijf is hiermee de snelst groeiende onderneming binnen hun eigen categorie. Dit maakte Het Financieele Dagblad bekend tijdens de feestelijke FD Gazellen bijeenkomst, die het dagblad dit jaar voor de 12e keer organiseert.

In totaal zijn 123 ondernemingen uit de provincie Noord-Holland uitgeroepen tot FD Gazellen, een significante groei vergeleken met de 73 van vorig jaar. Dit jaar zijn landelijk in totaal 490 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst. Ook de gemiddelde omzetgroei steeg. De Noord-Hollandse FD Gazellen realiseerden een gemiddelde omzetgroei van maar liefst 204%, waarbij een structurele omzetgroei van minimaal 20% over de afgelopen drie jaar is vereist om opgenomen te worden in de FD Gazellen ranglijst.

Mediabedrijf AB/OVO behaalde een gemiddelde groei van 80%. Daarmee pakken de Hoornse ondernemers de Gouden FD Gazelle in de categorie groot. Kees Verbeek, mede-oprichter van AB/OVO over het succes van het bedrijf: “Met het grote media-aanbod moeten bedrijven keuzes maken. Kijk alleen al naar het aanbod online. Wij regelen voor onze klanten dat ze iedere euro – die ze uitgeven aan media – het beste besteden: one-stop-shopping noemen wij dat. Daarvoor hebben wij alle mediadisciplines in huis. Waardoor wij een betere, meer geïntegreerde aanpak kunnen bieden dan veel gespecialiseerde bureaus.”

De FD Gazellen Awards 2015 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door ABNAMRO en Mazars Accountants en Belastingadviseurs.