Dag voor chronisch zieken

Foto: www.dekreekhoorn.nl

Op vrijdag 20 november organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn een speciale dag voor chronisch zieken in de Kreek in Zwaag. Samen bewegen en beleven staan deze dag centraal. Het programma biedt onder andere presentaties van de bekende professor Erik Scherder en vitaliteitscoach Olga Commandeur.

Het Sportopbouwwerk organiseert deze dag over bewegen en chronisch ziek zijn in samenwerking met Hoorn, Geriant, Ketenzorg West-Friesland, Omring, Sportservice West-Friesland en het Longfonds.

Wethouder Nel Douw legt uit waarom de gemeente deze dag organiseert. ‘Verantwoord bewegen kan het verloop van een chronische ziekte positief beïnvloeden. We vinden het belangrijk om onze inwoners te informeren over de positieve effecten van bewegen en hen kennis te laten maken met de verschillende beweegactiviteiten die er zijn voor chronisch zieken.’

Ochtendprogramma
In de ochtend zijn er presentaties over diabetes, COPD en dementie. Vitaliteitscoach Olga Commandeur, bekend van het tv-programma ‘Nederland in Beweging’, verzorgt een interactieve presentatie over het belang van bewegen, juist voor chronisch zieken. Daarna geeft ze een warming-up. Aansluitend kunnen deelnemers meedoen met diverse sport- en beweegactiviteiten. Er is een speciaal bewegingsprogramma voor mensen met diabetes, COPD of dementie. Ook zijn er de hele dag experts aanwezig op het gebied van diabetes, COPD en dementie waar men vragen aan kan stellen. Naast het bewegen staat ook het leren kennen van lotgenoten centraal. Met een gezamenlijke lunch wordt het ochtendprogramma afgesloten.

Middagprogramma
In het midddagprogramma verzorgt Erik Scherder een wervelende presentatie over bewegen en het brein. Deze bekende professor is regelmatig te gast bij het programma DWDD waarin hij op aansprekende wijze uitleg geeft over het brein.

Wethouder Nel Douw presenteert de resultaten van het beweegonderzoek onder gebruikers van de Wmo en vertelt over het programma ‘Wmo in beweging.’

Gedurende de hele dag is er een sportmarkt met verschillende sportaanbieders die beweegactiviteiten voor chronisch zieken aanbieden.

Meer informatie en aanmelden
Deze dag in het teken van chronisch zieken vindt plaats op vrijdag 20 november in MFA De Kreek in Zwaag. Ook familieleden en mantelzorgers zijn welkom. Wilt u meer informatie over deze dag en/of wilt u zich aanmelden? Dat kan via www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Ook kunt u contact opnemen met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefonisch via 0229 252200 of per mail via [email protected].