Jan zamelt weer boodschappen in

Foto: Jan van de Gracht

Jan van der Gracht uit Hoorn is weer bezig met een actie voor minder bedeelden in de stad. Dit keer is het een noodactie en stelt hij pakketten samen voor mensen die net buiten alle regelingen vallen.

Vrijdag is Jan begonnen met het inzamelen van boodschappen bij Deen in de Vredehofstraat in Hoorn. De eerste dag heeft hij tot zijn tevredenheid al vier karren vol verzameld, meldt hij trots op zijn Facebookpagina.

Iedereen in Hoorn kent Jan van zijn inzameling rond kerst, voor de kerstpakketten voor minder bedeelden. Dit keer houdt hij een aparte actie die gezinnen moet gaan helpen die net iets te veel inkomen hebben om in aanmerking te komen voor een pakket bij de voedselbank. Van der Gracht hoopt 150 pakketten samen te kunnen stellen van de inzameling.

Hij doet het allemaal voor de kinderen, die er, zo zegt Jan, ook niet om gevraagd hebben. Voor die kinderen zit hij drie dagen lang van 11 tot 19 uur boodschappen in te zamelen.

Iedereen die nog aan de actie van Jan van der Gracht mee wil doen moet naar de Kersenboogerd: Zaterdag zit hij bij de Deen vestiging aan het Aagje Dekenplein en zondag bij het Stan Kentonhof.