Praat mee over toekomst binnenstad

Foto: Inge

Deze maand nodigt de gemeente Hoorn alle inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en ook experts uit om mee te praten over de vraag hoe de binnenstad van Hoorn aantrekkelijker kan worden en wat daarvoor nodig is.

De hele maand september staat in het teken van het gesprek met de stad. Thema’s als bereikbaarheid, parkeren, detailhandel en leegstand komen in het gesprek in ieder geval aan de orde. Ook ideeën over onderwerpen als wonen, recreatie en toerisme, cultuur en erfgoed zijn welkom.

De gemeente Hoorn organiseert op 21 september, 28 september en 5 oktober een ‘binnenstadslab’ in de Zwarte Olifant aan de Nieuwe Noord 10 (vanaf 20:00 uur). Hier kunnen inwoners en ondernemers aan de hand van interessante lezingen van onder meer Rupert Parker Brady meedenken en –praten over trends, ontwikkelingen en toekomstwensen.

Op de Facebookpagina van de gemeente Hoorn kan iedereen van 14 t/m 21 september aan de hand van stellingen en vragen meepraten over de toekomst van de Hoornse binnenstad. (www.facebook.com/gemeentehoorn)

Alle inbreng van de gesprekken en bijeenkomsten wordt in oktober verwerkt in concept uitgangspunten, die opnieuw worden voorgelegd aan de stad. Ook worden deze punten besproken met de raadscommissie. Daarna wordt de concept binnenstadsvisie opgesteld en kan de gemeenteraad de visie vaststellen.