Reiziger trapt medereiziger uit trein Hoorn na vergeten tas op Zaandam NS

Foto: Zinloos Geweld

Een 20-jarige man uit Wieringerwerf is zaterdagochtend rond 10.50 uur mishandeld op het NS-station Zaandam-Centrum. De man en het slachtoffer kwamen beiden met de trein uit Hoorn aan op station Zaandam.

Naar eigen zeggen heeft de jongen behulpzaam willen zijn, toen een onbekende man zijn tas vergat op de roltrap. Als ‘dank’ kreeg de jongen een harde klap en een trap.

Incident met tas

Voorafgaand aan de mishandeling stonden de mannen op de roltrap. Boven aan de roltrap bleef de tas achter iets haken. De jongen achter de man op de roltrap zag dit en pakte de tas op. Vervolgens zette het slachtoffer de tas naast de man neer.

Mishandeling

Meteen gaf de man aan, dat hij van de tas moest afblijven en deelde de jongen eerst een klap in het gezicht uit en daarna een soort van karateschop op zijn kaak. De man liep  na het incident weg richting het centrum. Het slachtoffer is voor behandelingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen van het incident. Van de man met een donkere huidskleur is het volgende signalement bekend: normaal postuur, 30-40 jaar, rond de 1.70 lang, kort zwart gemillimeterd haar en hij droeg een oranje / roodkleurige korte broek.

Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844, of anoniem contact te zoeken via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Lees ook:

Bron: Nieuws.nl (ANP)