Winkel Promiss aan Grote Noord gesloten

Foto: Hoorn Nieuws

De deuren van de Promiss aan de Grote Noord in Hoorn zijn al enige tijd gesloten. De zoveelste lege winkel zorgt voor een trieste aanblik. Op de ramen en de voordeur zijn posters en een aanplakbiljet bevestigd met verwijzing naar de website en Miss Etam op Grote Noord 101.

Op 21 april werd bekend dat de Etam Groep Retail faillissement had aangevraagd. Binnen de Etam Groep vallen de Promiss en Miss Etam winkels, waarbij de zelfstandige winkels van Promiss niet blijven behouden. Ongeveer zestig Promiss-winkels verdwijnen, waaronder ook die in Hoorn.

Promiss in Hoorn geslotenHet merk Promiss zal wel worden behouden door de organisatie, via bijvoorbeeld de webshop en met shop-in-shop concepten.

Miss Etam

De 200 Miss Etam winkels bleven gewoon open in aanloop tot de doorstart. Het personeel van de Etam Groep werd op 28 mei geïnformeerd over de voortgang van de doorstart. Van de 200 mensen op het hoofdkantoor zullen er 75 uit moeten.

De organisatie wil een kanteling maken, gericht op de service voor klanten, herijking van de kosten, relevantie van de winkels en het verder uitbouwen van de succesvolle e-commerce activiteiten. “Een onderdeel van de nieuwe koers van het bedrijf”, aldus de afdeling communicatie.

Lees ook: