Elfde Hoornse marathon van Schutz mannenmode diverse afstanden

Hoorn Marathon 2014
Hoorn Marathon 2014
Foto: Marathon Hoorn

Langs het Markermeer hardlopen of door de straten van Hoorn. Op zondag 7 juni wordt voor de elfde keer de Hoornse Marathon gelopen. De route gaat van Hoorn langs het Markermeer naar Oosterleek en terug naar de binnenstad van Hoorn.

De afstanden gaan op verschillende tijden van start. De deelnemers die de volledige marathon lopen starten om half 10. Een uur later starten de deelnemers van de halve marathon. Om 11.00 uur gaat de jeugdloop van start. De vijf kilometer gaat vervolgens om 12.30 uur van start en een kwartier later gaan de deelnemers van de tien kilometer van start.

Verschillende delen in de stad zijn afgesloten voor verkeer tijdens het evenement.

Afstanden

De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, als een volledige marathon van 42,2 kilometer nog iets te lang is. De andere afstanden die gelopen zullen worden zijn die van een halve marathon (21,1 km), 10 km, 5 km en de Indian Summer Jeugdloop van 1,2 km.

Alle afstanden starten vanaf sportinstituut Frits van der Werff, daar zal de jeugdloop ook finishen. De andere afstanden zullen op het Kleine Noord finishen na nog een stuk door de binnenstad van Hoorn te hebben gelopen.

Inschrijven

De voorinschrijving is inmiddels gesloten, maar de na-inschrijving kan op zaterdag 6 juni nog van 12.00 tot 17.00 uur bij Bouchier Sportcenter aan dr. C.J.K. van Aalstweg 7c. Op zondag 7 juni kan inschrijven vanaf 8.45 uur bij de kleed- en startlocatie op de Draafsingel 61.

Lees ook: