Doorweekte motorrijder getroffen in schuurtje aan Stoelenmatter

Foto: Nieuws.nl

Agenten hebben donderdagochtend 21 mei, vroeg in de ochtend een 36-jarige man aangehouden op verdenking van heling. De man, die op een gestolen motor door Zwaag reed, ging er bij het zien van de agenten vandoor.

Ter hoogte van de Sluiswachter gooide de bestuurder de tweewieler op de grond en maakte zich uit de voeten. In de buurt van de Stoelenmatter sprong de man in het water. De agenten troffen de doorweekte verdachte vervolgens aan in een schuurtje achter een woning aan de Stoelenmatter.

Achtervolging

De motorrijder was de agenten woensdagavond laat ook al opgevallen toen hij hen zonder licht in de omgeving van de ijsbaan tegemoet reed. Het lukte de agenten toen niet om de bestuurder staande te houden.

Donderdag rond 04.55 uur dook de bestuurder echter opnieuw op. Hij reed zonder verlichting over een fietspad. Deze keer slaagden de agenten er, na een achtervolging, wel in de man aan te houden.

De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs, dat was namelijk ongeldig verklaard. De motor bleek eerder deze maand te zijn gestolen in Schoorl.

Lees ook: