Vier aanhoudingen, mishandeling en vals geld in binnenstad Hoorn

Foto: redactie

Verschillende aanhoudingen en incidenten hebben plaatsgevonden in Hoorn in het weekend voor Koningsdag en op de dag zelf. In totaal waren er vier aanhoudingen en werd met vals geld betaald.

Eén aanhouding vond plaats in verband met een opstootje op zondag 26 april rond 02.00 uur op de Roode Steen en twee aanhoudingen, evenals op de Roode Steen, waren naar aanleiding van een vechtpartij op maandag 27 april rond 03.20 uur.

Vals geld

Op Koningsdag in Hoorn is op de Veemarkt geprobeerd om met een vals biljet van 50 euro te betalen. De verkoopster vertrouwde het niet en na controle bleek deze dus vals. De man had dit door en rende hard weg in de richting van het station. Deze man is niet aangehouden.

Aanhouding Kerkplein

Toen de Koningsdag ten einde was, werd een 30-jarige man aangehouden aan het Kerkplein rond 0.15 uur. Een hectische situatie deed zich voor, volgens de woordvoerder van de politie.

De man was vervelend en tot last in een horecagelegenheid. Onder invloed van alcohol uitte hij diverse beledigingen richting het personeel en de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Nadat hij zijn roes heeft uitgeslapen, mocht de man naar huis.

Veegwerker mishandeld

Daarnaast is een veegwerker van de gemeente uit zijn wagen getrokken en mishandeld. De medewerker reed vanaf de Roode Steen terug naar de werkplaats, waarna een onbekende man toesloeg.

De gemeente overweegt aangifte te doen van het voltrokken feit, desondanks heeft de politie nog geen aangifte ontvangen.

Lees ook: