Waar is het feestje op Koningsdag

Foto: cc Melinda-Seckington

Voor een gezellige Koningsdag op maandag 27 april hoef je niet ver, of kom je juist naar Hoorn. Er zijn verschillende activiteiten in Blokker, Zwaag en de binnenstad van Hoorn. Met een vrijmarkt, muziek en lekker eten op Kerkplein en dansen op de Roode Steen.

Na lekker te hebben geslapen na Koningsnacht, kun je lekker neuzen over de vrijmarkt of juist lekker uitbundig dansen bij het podium op de Roode Steen. Op deze dag brengen dj Bert!, Oôs Joôs en Sesam een wisselend genre op het plein.

Muntjes op Roode Steen

Voor het eerst wordt op de Roode Steen wel met muntjes gewerkt bij de horecagelegenheden die deze festiviteiten mogelijk gemaakt hebben. Namelijk:

  • Feestcafe Vièra
  • Restaurant d’Oude Waegh
  • Winston
  • Duvels
  • Ridderikhof
  • Café the 80’s
  • Racso
  • Sweet Dreams
  • Club Life
  • Shooterz
  • De Klinker

Op Koningsdag zijn de reguliere sluitingstijden van toepassing.

Lekker eten

DSCF0290Daarnaast staan dit jaar op Kerkplein voor de verandering een rijdend podium, waarop toffe bandjes spellen, waaronder Olieplatform en de meest bijzondere foodtrucks. Hier kun je gezellig een hapje eten en naar muziek luisteren. Kom je ook?

Vrijmarkt

In de binnenstad is de vrijmarkt van 06.00 uur tot 18.00 uur. “De combinatie van levendige straathandel door particulieren, enthousiast publiek en hier en daar een muzikaal accent gaat ongetwijfeld voor een drukke, feestelijke dag zorgen voor jong en oud”, aldus de gemeente.

Spelregels

De vrijmarkt is voor particulieren. Zij mogen zonder vergunning goederen op straat verkopen. Verkoop van eten en drinken is niet toegestaan; dat is voorbehouden aan beroepshandelaren, die in het bezit zijn van een bewijs van een toepasselijke inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Non-food beroepshandelaren worden van de vrijmarkt geweerd.

Verkeersmaatregelen

In verband met de vrijmarkt is het winkelrondje de hele dag gesloten voor verkeer. Vanwege de omleidingen en de drukte in de stad doen bezoekers er goed aan op de fiets of met het openbaar vervoer naar de binnenstad te gaan. Fietsers kunnen gratis gebruikmaken van de bewaakte fietsenstalling op de Veemarkt. Voor wie toch met de auto komt: het is weer mogelijk om gratis te parkeren op het terrein van de voormalige Prismaschool, achter het Pelmolenpad.

De volgende straten zijn op maandag 27 april gesloten voor het verkeer:
Het verbindingsstraatje tussen Stations­plein en Veemarkt – Noor­derstraat tussen Veemarkt en Baan­straat – Noorderveemarkt – Veemarkt – Roode Steen – West (deels) – Kerk­straat – Kerk­plein – Nieuwstraat – Gouw – Ge­dempte Turf­ha­ven – Nieuwland – Breed (deels).

Op de Spoorstraat-zuidzijde en Noorderstraat-noordzijde tussen Baanstraat en Koepoortsplein wordt een stopverbod ingesteld en komen borden ‘wegsleepregeling’ te staan. Doorgaand verkeer wordt vanaf de Draafsingel omgeleid via de Spoorsingel, langs het station en de busstand­plaats, over de busbaan naar het Keern.

Verkeer dat de binnenstad in wil, wordt via het Keern en de Stationsweg geleid. Komend vanaf de overweg Keern is het mogelijk om linksaf te slaan en via de busbaan naar het station te rijden.

Blokker

De Oranjevereniging Blokker organiseert een Koningsfeest bij winkelcentrum De Beurs. De officiële opening vindt plaats met burgemeester Onno van Veldhuizen. Jong en oud zijn welkom.

Het programma ziet er als volgt uit:

9.00 – 16.00 uur: vrijmarkt
10.00 uur: officiële opening met medewerking van burgemeester Onno van Veldhuizen
10.10 uur: ballonnenwedstrijd (uitdelen van ballonnen om 9.50 uur)
10.15 – 15.15 uur: sport en spel op het Beursplein met bungeejumpen, trampoline, klimpiramide, funbike baan, survivalbaan, draaimolen, springkussens, piratenschip, kinderzweefmolen, ballenbak
11.00 – 13.30 uur: pony rijden
11.15 – 13.30 uur: paardentram
13.00 uur: karaoke
14.00 – 16.00 uur: gezellige middag in het Gouden Hoofd m.m.v. het Hazeskoor uit Oosterleek

De organisatie verkoopt polsbandjes. Daarmee kunnen kinderen deelnemen aan alle activiteiten zo vaak als zij willen. De polsbandjes zijn vanaf 9.00 uur te koop op het Beursplein. De Westerblokker is van 8.00 tot 17.00 uur voor alle verkeer afgesloten tussen de Bramleylaan en de Kolenbergstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Bramleylaan en de Kolenbergstraat.

Koningsdag in Zwaag

In Zwaag vindt het Koningsdagfeest plaats op sportpark ‘t Krijt.

13.30 – 14.00 uur: Fietsparade
14.00 – 17.00 uur: Sport & Spel
14.30 – 16.30 uur: Playbackshow

De prijsuitreiking is rond 16.30 uur.

Ga ook naar: